пятница, 28 августа 2015 г.

Вікенд з Людою

Вітаю любі!

Пропоную Вам трохи відволіктися від скрап-справ і початок чудових вихідних провести за приємною бесідою)

Почну з розповіді про себе. Хоча скрап зараз став моїм основним заняттям, я ще вчуся в аспірантурі і маю надію, що скоро буду кандидатом культурології. Але моя основна освіта - театральний інститут!) Коли у мене є вільна хвилинка ( а це тепер зазвичай тільки десь в дорозі), я багато читаю, у нас величезна бібліотека. Крім книг, ми з чоловіком ще збираємо етнографічну колекцію і в зв'язку з цим роботи у нас теж вистачає: описувати, фотографувати, боротися з міллю)

Родом я з невеликого містечка на Тернопільщині і зовсім недавно переїхала до чоловіка у Київ. Але дуже сумую за своїм містом, спокоєм та красивою природою! А ще, я лемкиня (тепер Лемківщина знаходиться на території Польщі), тому дуже люблю гори. Я жартую, що в мене дуже сильна генетична пам'ять, бо мої ноги ніби були там народженні) А так як мій чоловік такий же авантюрист, як і я, то ми дуже багато подорожуємо, особливо часто ми буваємо в Карпатах! Але не минаємо увагою і інші красоти нашої країни! Ось тому, сьогодні я вирішила з вами поділитись нашою останньою поїздкою в Поліський заповідник.


Полісся - це хвойні ліси, таємничі болота, заховані озера і неймовірна архаїка!



А ще тисячі видів моїх улюблених мохів всіх відтінків зеленого!

Наша дорога лежала через Овруч та Овруцький кряж, і дорогою ми надихалися мальовничими дерев'яними поліськими хатами.  В цьому регіоні найбільшою популярністю користуються жовто-сині, а також зелені та темно-червоні кольори. Але трапляються і такі цікаві поєднання, як цей фіолетово-бірюзовий сільський клуб)


А ось і сам заповідник та озеро біля нього

Вода в ньому така руда, бо містить багато заліза

В лісі нас чекав спокій, чисте повітря та красиві пейзажі.

А ще смачний бонус - різні ягоди, наприклад брусниця


А це зовсім не така густа трава, це кущики чорниці


Місцями траплялися справжні джунглі

Традиційний поліський вулик

Ми б мали більше насолоджуватися лісом, але більшість шляху провели ось так - в пошуках смачних солодких чорниць)))

На завершення, ми оглянули старий дерев'яний млин. Також на території заповідника є етнографічний музей, але ми в нього не потрапили.

Маю надію, що моя віртуальна екскурсія вам сподобалась. Думаю, що наступного разу поговоримо на більш скрапово-професійні теми) Якщо у вас є якісь побажання щодо цього - то пишіть в коментарях!

І розкажіть, де ви любите відпочивати: в Україні чи десь закордом, в горах чи на морі, чи можливо у рідному селі?

Чекатимемо ваших розповідей!


4 комментария:

  1. Люда, дуже цікаво та пізнавально! Щиро дякую!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую, Лена) Це така справа, яку ми дуже любимо і про яку можемо говорити вічно!)

      Удалить
  2. Просто фантастика, візьму на замітку! А взагалі з чоловіком до народження дітей їздили по замкам України, спланували подорожі, щоб по максимуму побачити. В Україні чимало місць де хочеться побувати, і в Софіївку знову хочеться, в Луцьк і Чернівці, в незрівнянний Львів, Карпати і Закарпаття, Чернігів, а в Києві та Одесі- двори і дворики, закапелки і закапелочки... ох скільки в нас всього цікавого. Навіть в нас в окрузі, біля Коростишева, карєр, канйон, вирізьблені камені та хрести в лісах, яри, загин Тетерева, костьол, купальня та руїни помістя графа Олізара, парк зі скульптурами Рожика!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Так, Україна має в собі ще стільки цікавого та незвіданого! Можна за все життя не об'їздити) Дякую за те, що поділились своїми враженнями і за підказку про Коростишів)

      Удалить