суббота, 5 марта 2016 г.

Вікенд з Людою

Вітаю вас, наші любі!

Сьогодні субота, а це значить, що ми з вами говоримо про різне і приємно проводимо час на нашому вікенді)) І сьогодні я, Люда Вишневий Цвіт, хочу поділитися із вами рецептом свого улюбленого і дуже смачного тортика, а точніше карамельного медівника. Рецепт я побачила колись у Олі, і з  того часу це стало моїм улюбленими десертом!

І трохи сонця та тепла нам в стрічку, щоб весна розуміла, що треба швидше приходити))) Це я минулого вересня тішила чоловікових батьків солоденьким!


Отже, рецепт!

Інгридієнти для тіста:- 2,5-3 ст. борошна
- 1 ст. цукру
- 2 яйця
- 2 ст.л. масла
- 2 ст.л. води
- 2 ст.л. меду
- 1 ч.л. соди
- щіпка солі
для крему:
- 600 мл. вершків 33-35%
- цукрова пудра за смаком (у мене 0,5 стакана)
- 100 г масла
- 50 г білого шоколаду
Приготування:

Мед виливаємо в кастрюлю і доводимо до кипіння.
Додаємо цукор, воду, сіль, соду, інтенсивно все перемішуємо, збавляємо вогонь і варимо, не забуваючи помішувати.Варимо, доки наш цукор не розтане і маса не почне карамелізуватися, поки вона не стане темного карамельного кольору. Це стається протягом 5-7 хвилин.
Тоді виключаємо вогонь і додаємо масло, перемішуємо його, доки воно повністю не розтане. Даємо масі майже повністю охолонути, додаємо яйця.
Поступово всипаємо борошно, замішуючи тісто. Воно вийде трохи рідке, але як би вам не хотілося, борошна більше не додавайте, інакше коржі вийдуть твердими. Залиште тісто на дві години, за цей час борошно розбузне і тісто стане еластичним.

Через дві години дістаємо тісто із миски, присипаємо робочу поверхню борошном і руками замішуємо його. Ділимо тісто на рівні частини. У мене вийшло 8 при діаметрі торта 21,5 см. Кожен кусочок тіста розкатуємо в тонкий пласт, трішки більший за діаметр майбутнього торту, Викладаємо його на застелену пергаментом форму, проколюємо в дейких місцях вилкою і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору. У мене кожен корж пікся десь 5 хвилин. Горячий корх обрізаємо по шаблону ( можна тарілкою, або я використовую для цього круглу кришку від кастрюлі, яка просто гострими краями своїми вирізає ідеальне коло). Обрізки перетираємо на крихти.

Готуємо крем:
Холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою до тих пір, поки вони не загуснуть. Готові вершки кладемо в холодильник. На водяній бані розтоплюємо шоколад, трохи оолоджуємо його, щоб він загус, і додаємо в іншу миску до м'якого масла, збиваємо. Змішуємо вершки із масляно-шоколадною масою. Ще раз оюолоджуємо крем 20 хвилин в холодильнику.
Збір торта:
Промащуємо кожен корж і краї тонким шаром крему. Обсипаємо весь наш торт або тільки боки крихтами, які залишились від обрізків. Прикрашаємо ща бажанням. Даємо торту постояти 30 хвилин при кімнатній температурі і ховаємо його в холодильник.


Медівник готується досить легко, виглядає шикарно, а смакує неймовірно! Тільки будьте обережні, бо він настільки легкий, що ви і не зчуєтеся, як з'їсте шматочків п'ять)))

Фото серединки із мого інстаграму)

Залишається лише побажати вам смачного і гарного настрою!

З любов'ю,
Ваша Люда

1 комментарий:

  1. Смакота)))) дякую Люда за рецептик))) обов'язково спробую)

    ОтветитьУдалить